La nostra vila: Arenys de Mar

Arenys de Mar és un dels principals municipis de la comarca del Maresme. És una vila amb una gran activitat social, amb un dels ports principals de Catalunya i amb llarga història i tradició marinera. Tot el litoral arenyenc està vorejat per extenses platges que queden emmarcades pels turons que arriben fins arran de mar, un anunci de la veïna Costa Brava.

La Riera és el centre comercial i eix de tota l’activitat local. Dos rengles de plataners centenaris ombregen les voreres i li donen una imatge única. Aquests arbres són els discrets testimonis d’una de les activitats preferides dels arenyencs, sobretot en diades festives, passejar Riera amunt, Riera avall.

L’oferta turística està diversificada. Hi ha hotels, càmpings, cases de colònies, hostals, pensions i la possibilitat de llogar apartaments a bon preu. Hi ha una quantitat important d’habitatges de segona residència. Els Banys de Can Titus, amb més de dos-cents anys d’història, són un modern balneari amb aigues mineromedicinals de composició clorada sòdica.

A dins del nucli urbà hi ha un seguit d’indrets de visita obligada. L’església parroquial de Santa Maria té un dels retaules barrocs més importants i ben conservats de Catalunya, construït a l’inici del segle XVIII per l’escultor Pau Costa. Al capdamunt del carrer de l’Església hi ha el Museu Marès de la Punta, amb el contingut de randes dels segles XVI-XIX més important d´Europa, i a l’edifici de l’antic Estudi de Pilots, fundat per Josep Baralt, ara s’hi allotja el Museu Mollfulleda de Mineralogia, que té una de les millors i més completes col·leccions de minerals de Catalunya.

WEB ARENYS DE MAR